Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: +31623209229

Ik ben Ingeborg Mooiweer

Met de opleiding aan de Hogere Hotelschool maakte ik een veilige keuze. Een keuze die past bij het zakelijke milieu waar ik uit kwam. Mijn hart wilde graag naar de toneelschool. Maar ik deed het niet.
Jaren later en veel banen verder, waarin ik verschillende management functies heb gehad, liep ik vast. Heel erg vast.
Ik was bevallen van mijn tweede zoon en was niet blij. Niet blij met de kleine en niet blij met mezelf… maar depressief, ik? Nee, dat kon niet. Want ja, je kunt toch niet in bed blijven? En hoezo niet blij met je kind?
Dus wat deed ik? Ik ging door. Schouders eronder; niet zeuren.

Denk maar niet dat ik dat nare gevoel dat mij toen overviel, aan iemand heb verteld. Ik wilde rust. Niet dat ik die kleine of mezelf wat wilde aandoen. Welnee, ik wilde alleen maar rust. Tot het niet meer verder kon. Goede vrienden spraken hun bezorgdheid uit tegen mijn man: “Gaat het wel goed? We herkennen Ingeborg helemaal niet meer terug.” Ze suggereerden om eens naar de huisarts te gaan. En daar ging ik. Ondanks alle goede zorg die ik nog aan mezelf gaf, bleek – gelukkig… achteraf – toch dat “het niet goed zat”: een postnatale depressie.

“Je talent is er een die unieke verbanden legt tussen wat zichtbaar is, wat onzichtbaar is voor velen en het fysiek laten stromen en juist afremmen of versnellen.” 

Elf maanden na mijn bevalling had ik een postnatale depressie…
Daar zat ik dan.
En tja – en om dit misschien niet zo gezellige verhaal tot nu toe nog iets zwarter te maken – die postnatale depressie krijg je meestal ook niet zomaar… daar gaat natuurlijk wat aan vooraf.

Bij mij was dat het opgroeien bij een ouder met narcisme. Liefde was altijd voorwaardelijk. Ik kon niet van mijn ouder op aan. Dat maakte me heel onzeker en ik ging aan mezelf twijfelen. Daardoor raakte ik beschadigd en ging ik als het ware ‘naast mijn gevoel staan’. Kort gezegd; dat is héél onveilig. Doe daar dan nog twee zware bevallingen eroverheen – en nog meer vervelende zaken die ik je nu zal besparen – en daar is de postnatale depressie…

En dan… Hallelujah, wat nu?!

Met hulp ging ik naar de kern toe.
Ik leerde wat het is om mijn gevoel te integreren in mijn lijf en hoofd.
Ik leerde weer op mezelf te vertrouwen en me uit te spreken.
Ik leerde me niet meer schuldig te voelen en mijn perfectionisme te verminderen.
En die lat, ja, die mag echt wel wat lager, want goed is ook goed genoeg.
En hulp vragen is niet raar of zwak.
En ik leerde dat mijn zorgvuldig opgebouwde overlevingsmechanismes mij in de weg stonden om bij mijn gevoel te komen.

En zo leerde ik weer van mezelf te houden en van mijn kind, hoewel dat nooit weg was geweest, maar wel gesluierd was. De liefde was gesluierd, maar de sluier is weg nu.  Al heel lang weg.

In dat hele proces zag en voelde ik dat ik een andere richting op wilde.

Ik wilde mensen gaan helpen met dit proces.
Het proces van ‘naar je gevoel gaan’ en op te lossen wat er daar gesluierd is. Om helder te maken voor diegene wat de kern van het probleem is en er licht op te laten schijnen. Want pas dan komt de transformatie.

Dat werk ben ik gaan doen. Eerst nog wat schoorvoetend, na een opleiding tot massagetherapeut, daarna kinderyoga, reiki, coaching, yoga en andere opleidingen en cursussen; ik ging steeds meer met gevoel mijn werk doen.
Alles heeft geleid naar nu.

In dit werk kan ik alles kwijt wat ik heb meegemaakt en wat ik heb geleerd. Ik combineer dat met mijn hoog-sensitiviteit: ik voel, hoor, weet dingen, die ik niet kan weten, maar wel reuze handig zijn tijdens mijn sessies. Maar ik ben meer dan dit, ik ben ook praktisch, nuchter en resultaatgericht. Dus ik wil dat we ergens uitkomen; als het niet linksom kan, dan maar rechtsom. Ik breng graag lucht in de conversatie. Klanten zeggen mij dat ik humor heb, maar dat laat ik aan hen en aan jou over…

Wil jij ervaren en leren hoe je dichter bij je gevoel komt, met lucht, diepgang én praktische handvatten?
Ga dan met mij het gesprek aan.

© Copyright 2022 | Website door Company Fuel