Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: +31623209229

Yoga lessen

In mijn lessen maak ik elke week een nieuwe les met verschillende oefeningen, vaak opgehangen aan een bepaald thema. Ik gebruik daarvoor Hatha, Vinyasa yoga, Yin en Restoratieve Yoga.

De yogalessen worden door mij persoonlijk gegeven aan kleine groepen (max 9 mensen) zodat iedereen voldoende aandacht krijgt en we voldoende ruimte hebben voor onze oefeningen.

Handig om te weten

  • Aanmelden? Neem contact op, of bel me op 06 2320 9229 voor het afspreken van een proefles.
  • In Vogelenzang is nog een enkele plek beschikbaar.
  • In de schoolvakanties gaan de lessen gewoon door, mits er genoeg mensen aanwezig zijn.
  • Voor betalingscondities, zie algemene voorwaarden.
  • De yogalessen worden door mij persoonlijk gegeven aan kleine groepen (max 9 mensen)
  • Bij medische klachten kan er vaak toch meegedaan worden.
  • Bij voldoende interesse kan de les op meerdere dagen gegeven worden

Hatha Yoga: onthaasten en ontstressen

Hatha yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. Hatha yoga is vooral fysiek: het bestaat voor het grootste deel uit lichaamshoudingen (asana’s), meditatie en ademhalingstechnieken (pranayama).

 

Kenmerkend bij Hatha yoga is dat die asana’s voornamelijk niet bewegend zijn, je neemt een houding aan en je verstilt dus in die houding. Daardoor past het heel goed bij meditaties, voor veel yogi’s een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen.
In andere fysieke vormen van yoga, zoals ashtanga vinyasa yoga, worden de asana’s niet statisch maar juist bewegend uitgevoerd, vaak door verschillende asana’s in series achter elkaar uit te voeren. Zulke series kent Hatha yoga overigens ook wel: de Zonnegroet is ongetwijfeld één van de bekendsten.

Onthaasten of stress te verminderen

In het Westen is Hatha yoga vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen. Wie het vaker beoefent, zal merken dat het lichaam soepeler wordt. Het doel van Hatha yoga is daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

Restorative Yoga: helend en verbindend

Bij de restoratieve yoga worden de asanas, de lichaamshoudingen,  langdurig aangehouden. Dat biedt de mogelijkheid om blokkades en spanningen in het lichaam beter waar te nemen en bewust te worden. Deze asanas zijn voornamelijk liggend en zittend en worden ondersteund met kussens, bolsters of blokken waardoor slechts een minimale spierinspanning nodig is.

Het lichaam kan zo op een dieper niveau ontspannen en helen; bij yoga is de werking niet alleen op spierniveau maar werkt het ook op het bindweefsel en de organen. De intentie is om door middel van de houdingen weer ruimte te maken in het lichaam, zodat de geest zich in het lichaam kan ‘settelen’.

Prijzen Yoga

Proefles € 10
Volwassenen losse yogales 1,15 uur €12,50
10-ritten kaart, 12 weken geldig €125
1 op 1 les € 65

Yoga proberen (proefles)

Wil je een Yoga les komen proberen, en kijken of het bij je past? Of wil je gewoon mee komen doen? Meld je aan via het contactformulier

© Copyright 2022 | Website door Company Fuel