Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: +31623209229

Ik laat iedereen voor me lopen…

Gepubliceerd op 3 maart 2022

Hoe doe je dat? En mag dat wel?

Het mooie van mensen motiveren, is dat het helemaal niet zo moeilijk is of toch wel?

In al mijn jaren als manager binnen het bedrijfsleven was motiveren van mijn teams niet zo moeilijk, althans dat vond ik. Ben ik dan zo heel speciaal en wist ik iets wat andere mensen niet wisten. Ik denk het niet. Sterker nog, ik weet het bijna wel zeker… het enige wat ik deed was echte aandacht geven. En dat dat de magic key was begreep ik pas veel later… verschillende functies verder, zelf ook wat ouder en inmiddels werkzaam als zelfstandig coach, aan de andere kant van de tafel zat tegenover mensen die me allerlei verhalen vertelde over mijn baas dit en mijn baas dat… dus even terug naar die magic key.

Wat deed ik wat ogenschijnlijk heel anders dan de baas van mevrouw x.

 Ik luisterde.. en ik luisterde .. en luisterde echt naar het verhaal of de vraag of de toestand waar iemand in zat of mee worstelde omdat ik dat interessant vind. En ik vind dat de mens die tegenover je zit dat respect verdiend. Want willen we niet allemaal dat er naar ons geluisterd word? 

Hoe fijn is het als je een keer je verhaal kunt doen, zonder onderbrekingen, en iemand het eind gewoon hoort. En het idee, dat dat heel veel tijd kost, en die heb je natuurlijk helemaal niet als drukbezette manager van een heel team, je hebt wel wat beters te doen!  

Dus die tijd maak je niet, want druk, druk, en dan komt er een dag dat je beseft dat iemand wel redelijk vaak ziek is in je team , of weinig input levert in de vergadering, de cijfers wat achterblijven of als je misschien net wat beter kijkt zijn of haar gezicht redelijk strak staat…. Dat idee dus , van geen tijd hebben, klopt dus niet!! Die tijd die je er dan insteekt gaat je zoveel opleveren, op de langere termijn. Alles wat je er in stopt qua tijd en energie krijg je terug. En misschien niet bij iedereen, maar wel bij heel veel. 

Mijn aandacht voor de mensen in mijn team, maakte dat ze voor me gingen lopen… net een stapje harder dan wat de functie omschrijving vroeg en soms veel stappen harder, alleen omdat ik ze aandacht gaf. Hoe bijzonder is dat? Want aandacht heb je als het goed is in overvloed, eigenlijk. Het gaat nooit op, wordt altijd weer aangevuld … kom daar maar eens om bij de pin automaat… niet altijd in overvloed en het wordt ook niet zomaar weer aangevuld. Dus ik daag je uit, ga eens bij jezelf te rade hoe jij omgaat met aandacht voor een ander, je medewerker of je naaste collega.. en probeer het eens uit om te zien wat het doet, echte aandacht geven aan mensen.

Gerelateerde artikelen

Obesitas kost Nederland elk jaar 79 miljard

Afvallen zonder te diëten, met een slagingspercentage van 93%! Wist je dat obesitas Nederland elk jaar 79 miljard kost? Dat is best schrikbarend veel vind ik… en de grootste kostenpost volgens onderzoek is de verminderde arbeidsproductiviteit door met name veel en langer ziek zijn. Ik wist niet of je dat wist maar mij lijkt het […]

Van hondenbrein naar leeuwen-focus!

Men lijdt het meest door het lijden van de geest. Iedereen kent Einstein wel. Hij heeft vele mooie uitspraken, sommige wat meer bekend dan anderen. Een mooie vind ik “the world as we created it is a process of our thinking. It cannot be changed without changing our thinking” En zo is het maar net. […]

© Copyright 2022 | Website door Company Fuel