Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: +31623209229

Doorgaan als je niet meer verder kan?

Gepubliceerd op 3 maart 2022

Jeetje, moet dat nou zo zwaar…

Het is weer even geleden dat je van mij gehoord hebt en zoals de titel misschien doet vermoeden lijkt dit geen luchtig stuk te worden. Maar wel een heel eerlijk stuk, gevoelig en open en pragmatisch.

En zoals je ook wel weet ben ik over het algemeen positief ingesteld, en dus wordt dit uiteindelijk toch best een positief verhaal! Met daarin een levensles of meerdere, zoals je ook van me gewend bent…

Nu kan ik natuurlijk een heel mooi strak gelijnd verhaal gaan oplepelen maar zo was de situatie niet. Er is geen strak, lineair verhaal met een mooi inzicht en dat is het dan. Nee, het was rommelig, pijnlijk, vervelend voor mij en anderen, leerzaam, rauw, hopeloos, afschrikwekkend, mooi en toch ook uiteindelijk goed. En nog veel meer zo zal blijken.

Ik heb heel veel dingen geleerd en die ga ik ook zeker met je delen, of je nu wilt of niet…_) Maar niet allemaal in één keer.

Soms gebeuren er in je leven dingen die je niet voorzien had. Of gebeuren er dingen, doordat je zelf een beslissing neemt die verstrekkende gevolgen hebben. Die gevolgen waar je helemaal niet op zit te wachten… want niemand wil pijn hebben. Niemand wil dealen met iets waar ze niet om gevraagd hebben. En al helemaal niet als dit ook langere tijd duurt. Of je nu door een scheiding heen gaat, je baan verliest, je man/vrouw/iemand je belazert, je met ziekte moet dealen, je geldzorgen hebt of wat dan ook. Of allemaal tegelijkertijd….

Maar ja wat doe je dan? Hoe ga je door als er momenten zijn dat je denkt voor mij hoeft het niet meer? Als alles teveel lijkt en je geen uitweg meer ziet? Je niet meer weet hoe je alles moet oplossen, en hoe je alles weer goed krijgt. En alles wat je onderneemt helemaal mislukt. Niks lukt. Niks werkt. Poeh. Wat dan?

En ja, ik besef dat dit misschien heftig is om te lezen maar ik weet ook dat er veel mensen zijn die die momenten wel eens hebben gehad of er middenin zitten. De een meer dan de ander.

Zoals je snapt zijn deze momenten bij mij ook weer voorbijgegaan. Gelukkig maar, want anders schreef ik dit nu niet. En had ik geen andere mensen kunnen gaan helpen met dat wat ik, op een pijnlijke manier helaas, heb geleerd.

De grootste les die ik geleerd heb, is, alles gaat voorbij. Niets blijft hetzelfde, ook al zie je dat zelf niet op dat moment. Alles is in beweging. En de verkramping waar je in zit op zo’n moment maakt dat er ogenschijnlijk geen beweging meer is. Je dingen niet helder ziet, geen stappen zet, en je zelf ronddraait als een hamster in zijn radje. Het vertrouwen om dat te zien is er niet op zo’n moment.

Hoe kun je vertrouwen hebben als je hele leven als een kaartenhuis in elkaar is gezakt en alles wat je probeert faalt?

Dus wat heb ik gedaan?

Praten, hulp zoeken, vallen en weer opstaan, heel veel graven in mezelf, yoga, wandelen, mediteren en een RTT sessie volgen en dan vooral als ik er géén zin in had. Juist dan. Ook dan.

En dan zie je langzaam het schip een andere koers gaan varen, je zware dagen worden minder zwaar. Er gebeuren mooie dingen maar ook mindere mooie dingen. Daar ga je steeds minder zwaar aan tillen. Je gaat lichtpuntjes herkennen. En je gaat weer wat genieten. Van kleine dingen. Van de zon ‘s ochtends vroeg in mijn tuintje. Lekker met een bakje koffie. Van werk dat op je pad komt. Van mensen die op je pad komen, die je helpen en een zetje geven. Gewoon omdat ze dat willen.

In de komende weken, maanden, jaren ga ik mijn lessen met jullie delen, mijn inzichten , mijn struggles en mijn uitkomsten. Mijn bloopers en mijn stappen vooruit en ook de mooie dingen die gebeurd zijn of die ik zelf heb gecreëerd. Het pad wat ik nu aan het lopen ben.

Wellicht voor sommige fijn, voor anderen niet waar je op zit te wachten. Dat mag allemaal.

En in dit hele proces, deze zware maar verrijkende periode, en door dit allemaal te hebben meegemaakt kan ik oprecht zeggen dat ik een betere coach/therapeut ben geworden. Alles is niet voor niets geweest.  Alles heeft een reden, en als de reden is dat jij dit nu leest en je denkt” ik voel hier iets bij en ik wil graag wat meer weten” boek dan een gratis inzichtsessie met me in

Gerelateerde artikelen

Obesitas kost Nederland elk jaar 79 miljard

Afvallen zonder te diëten, met een slagingspercentage van 93%! Wist je dat obesitas Nederland elk jaar 79 miljard kost? Dat is best schrikbarend veel vind ik… en de grootste kostenpost volgens onderzoek is de verminderde arbeidsproductiviteit door met name veel en langer ziek zijn. Ik wist niet of je dat wist maar mij lijkt het […]

Van hondenbrein naar leeuwen-focus!

Men lijdt het meest door het lijden van de geest. Iedereen kent Einstein wel. Hij heeft vele mooie uitspraken, sommige wat meer bekend dan anderen. Een mooie vind ik “the world as we created it is a process of our thinking. It cannot be changed without changing our thinking” En zo is het maar net. […]

© Copyright 2022 | Website door Company Fuel