Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: +31623209229

Blinde vlek versus blinde vink?

Gepubliceerd op 3 maart 2022

Ik was laatst met een vriendin aan het eten en ze vertelde me een verhaal over een familielid. Het was een interessant verhaal dus ik luisterde, natuurlijk zou ik bijna willen zeggen, vol interesse naar haar. En het grappige is dat je niet alleen luistert met je oren maar ook heel veel met je lijf. Iedereen doet dat, onbewust of bewust.

Het verhaal ging over iets wat diegene had gedaan en zij was redelijk verontwaardigd..

Hij had iets niets zo aardigs gedaan.. zij had dat aangekaart en er was een gesprek geweest. Klaar zou je zeggen! Maar helaas werkt het soms niet zo, want was er echt contact geweest en had zij alles kunnen zeggen wat ze wilde en hoorde hij alles wat ze zei?

Voor diegene die mij een beetje kent, weet dat ik  goed luister en dat ik daarnaast ook veel voel, ik voel dus mee als iemand wat zit te vertellen en ik voel of het verhaal compleet is… dus zijn er nog dingen die je bijvoorbeeld niet zegt, voor wat voor reden dan ook…

Afijn ik voelde dat het verhaal niet compleet was… zij had gezegd, hij had geluisterd maar nee écht contact was er niet geweest.

Hoe bedoel je geen echt contact, ik luister toch? Zeggen we dat niet allemaal wel eens?

Maar echt luisteren is wat anders dan, ik hoor je wel maar ik heb er eigenlijk al een mening over…

Dit was voor mij een gevalletje blinde vink… hij wilde haar helemaal niet horen dus hij speelde alsof hij luisterde en zag daarmee haar niet, hij zag haar verhaal niet… maar zij had een blinde vlek want ze zag niet dat ze iets deed wat maakte dat hij zijn blinde vink actie kon doen…

Het is zo enorm lastig om je eigen blinde vlekken te zien, ja ze heten niet voor niets blinde vlekken. Maar een blinde vlek met een blinde vink, ja wat krijg je dan… in ieder geval veel gedoe zoals wel bleek bij die vriendin. Nu ben ik de lulligste niet dus ik heb haar fijn geholpen… zij blij , ik blij. Niets zo makkelijk als bij een ander kijken waar het fout gaat hahaha.

In Nederland wordt “blinde vink” soms als scheldwoord gebruikt, of als woord voor iemand die iets niet ziet of niet kan vinden, bijvoorbeeld in de Rotterdamse haven wordt een persoon die iets niet kan vinden betiteld als een “blinde vink.  We zijn met zijn allen dus blinde vinkjes, we zien iets niet, we hebben een blinde vlek. En dat voel je ook gelijk aan de lading die op het woord ligt. Klinkt wel aardiger een blinde vlek hebben. Een vlek kan je wegpoetsen, een blinde vink daar doe je niet zo veel aan.

Hoe mooi dit verhaal ook kon eindigen, dan blijft natuurlijk de vraag hoe zie je je eigen blinde vlekken? Die zie je niet, helaas. Ofwel iemand zegt het tegen je en als je er voor open staat ga je er wat mee doen of niet.

Maar ben jij iemand die het wel eens fijn zou vinden als iemand eens met je meekijkt en je je blinde vlekken laat zien?

Kom dan naar mijn keukentafelsessie… daar gaan we met gelijkgestemden kijken wat er speelt. Zijn er terugkerende thema’s of gebeurtenissen die je eens onder de loep wilt nemen en ben je nieuwsgierig van aard?

7 december is de eerstvolgende sessie. Lekker bij mij aan de keukentafel, gewoon omdat het kan.

Gerelateerde artikelen

Obesitas kost Nederland elk jaar 79 miljard

Afvallen zonder te diëten, met een slagingspercentage van 93%! Wist je dat obesitas Nederland elk jaar 79 miljard kost? Dat is best schrikbarend veel vind ik… en de grootste kostenpost volgens onderzoek is de verminderde arbeidsproductiviteit door met name veel en langer ziek zijn. Ik wist niet of je dat wist maar mij lijkt het […]

Van hondenbrein naar leeuwen-focus!

Men lijdt het meest door het lijden van de geest. Iedereen kent Einstein wel. Hij heeft vele mooie uitspraken, sommige wat meer bekend dan anderen. Een mooie vind ik “the world as we created it is a process of our thinking. It cannot be changed without changing our thinking” En zo is het maar net. […]

© Copyright 2022 | Website door Company Fuel